Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Organizirano stanovanje je socijalna usluga koja se ostvaruje kao izvaninstitucijska skrb, kojom se jednoj ili više osoba tijekom 24 sata dnevno uz organiziranu stalnu ili povremenu pomoć stručne ili druge osobe, u stanu ili izvan stana, osiguravaju osnovne životne potrebe te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske i druge potrebe.

Ova usluga uključuje aktivnosti razvijanja vještina i podršku u samostalnoj brizi o vlastitoj prehrani, pomoć, pružanje podrške i uvježbavanje vještina pri pripremanju obroka odnosno priprema obroka; pomoć, pružanje podrške i uvježbavanje vještina u održavanju higijene posuđa i namirnica; poticanje i uvježbavanje u samostalnoj brizi o osobnoj higijeni, osobnom izgledu i urednosti; pomoć pri snalaženju u vremenu i prostoru; razvijanje i poticanje radnih navika; podrška korisnicima u sudjelovanju u radnim aktivnostima u lokalnoj zajednici, poticanje društveno prihvatljivog ponašanja korisnika; motivacija i razvijanje interesa, želja, inicijativnosti i kreativnosti, pružanje podrške u svakodnevnim životnim situacijama.

Ovom uslugom se unapređuje kvaliteta života korisnika kroz korištenje preostalih sposobnosti, usvajanje novih znanja i vještina, a s ciljem osposobljavanja za samostalan život i uključivanje u život lokalne zajednice.

Dom za odrasle osobe Skupnjak pruža uslugu organiziranog stanovanja na dvije lokacije – u kući s dvorištem i u zgradi sa četiri stana. Obje stambene jedinice smještene su u neposrednoj blizini Doma, što korisnicima omogućuje da sukladno željama i potrebama lakše koriste određene usluge Doma, a stručno osoblje Doma im pruža pomoć i podršku u stambenim zajednicama u svim segmentima života.

Kapacitet stambenih zajednica određen je standardima obiteljskog života, a u jednoj stambenoj zajednici može stanovati najviše 8 osoba.

STAMBENA JEDINICA “ZORA”


Stambena jedinica smještena je u kući okruženoj prelijepim dvorištem, a sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaone, dva sanitarna čvora i četiri sobe za korisnike.

Ova jedinica pruža korisnicima smještaj u toploj i domaćoj atmosferi te korisnici mogu prema svojim željama kuhati razna jela i peći kolače, gledati televizor u boravku ili odmarati u svojoj sobi.

Svoje slobodno vrijeme, korisnici mogu provoditi i u velikom dvorištu u kojem se nalazi i cvjetnjak koji dodatno uljepšava postojeće dvorište. Ispred kuće nalaze se klupice u kojem korisnici mogu popiti jutarnju kavu s pogledom na zelene brežuljke i okolne livade.

STAMBENA JEDINICA “NADA”


U sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture Doma Skupnjak kao podrška procesu deinstitucionalizacije“, koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izgrađene su i opremljene četiri stambene jedinice namijenjene organiziranom stanovanju.

Svaka stambena jedinica je moderno uređena te se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaone, dva sanitarna čvora i tri sobe za korisnike – dvije dvokrevetne i jedne jednokrevetne.

Obzirom da će u jednoj jedinici biti smješteno pet korisnika, boravak u ovom obliku smještaja će biti ugodan i pogodan za sve one koji žele imati veću slobodu i osjećaj boravka kao kod kuće.

Grijanje stambenih jedinica osigurava se putem podnog grijanja, što je u skladu s najmodernijim trendovima u građevini. Kako bi cijeli objekt bio što „zeleniji“ i imao veću energetsku učinkovitost ugrađen je i solarni sustav za grijanje vode te su nabavljeni novi uređaji visokog energetskog razreda. Namještaj je rađen po mjeri kako bi se maksimalno iskoristio prostor i omogućio korisnicima što ugodniji boravak. Dodatnu sigurnost osigurava i sustav vatrodojave, koji alarmira korisnike i Dom o izvanrednom događaju.

Zgrada je okružena sa dvorištem u kojem će se urediti prostor za korištenje slobodnog vremena. Sa zgrade se pruža predivan, umirujući pogled na zeleno dvorište, livade i brežuljke u okolici.

Obzirom da će u jednoj jedinici biti smješteno pet korisnika, boravak u ovom obliku smještaja će biti ugodan i pogodan za sve one koji žele imati veću slobodu i osjećaj boravka kao kod kuće. Fotografije stambene jedinice možete pronaći u Galeriji.